Regulament – Semimaratonul Companiilor 2015

http://www.afcr.eu/wp-content/uploads/2015/07/marathon-plecare-2000.jpghttp://www.afcr.eu/wp-content/uploads/2015/07/marathon-plecare-2000.jpgRegulament – Semimaratonul Companiilor 2015

REGULAMENTUL de organizare si desfasurare a concursului

“Semimaratonul Companiilor 2015” editia I

24 Octombrie 2015, Padurea Baneasa

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORUL SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI
Competitia “Semimaratonul Companiilor 2015” (denumita în cele ce urmeaza “Competitia”) este organizata de Federatia Romana de Sport Corporatist in parteneriat cu alti colaboratori si cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, si are ca scop promovarea miscarii (alergarea in aer liber) si a unui stil de viata sanatos pentru un segment larg al populatiei reprezentat de angajaţii care provin din mediul corporatist precum si implicarea comunitatii locale într-o acțiune de promovare a sportului, mișcării, sănătății si beneficiile acestora.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei (denumit în continuare “Regulament Oficial”). Regulamentul Oficial este întocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile din România, fiind disponibil în mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.afcr.eu. Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament Oficial si ale legislatiei aplicabile.

1.1. Cauza caritabila a competitiei – un procent de 10% din taxele de participare incasate va fi directionat catre cauzele caritabile sustinute de Asociatia Sansa Ta si de Fundatia Olimpica Romana

A. Asociatia SANSA TA
Viața este un dar de la Dumneazeu. Când dăruim iubirea devenim parte din minunea Creației. Doar iubind putem avea milă, compasiune, înțelegere față de aproapele nostru, ajutându-l când are mai puțină putere și mai multe nevoi decât noi. Important nu e cât dăruim, ci câtă iubire punem în dăruire. Darurile se fac din suflet și astfel împărtășim cu ceilalți câte ceva din ce există în noi.
Ceea ce oferiți, ajunge la cei care au nevoie de ajutor, în momente în care nu mai au nicio speranță de mai bine: la copiii care provin din familii nevoiase sau din centre de asistență socială și care-și doresc să schimbe ceva în viața lor, dar pot reuși acest lucru doar cu sprijinul unor oameni cu suflet mare. În asemenea clipe, darul dumneavoastră devine extrem de valoros, transformându-se într-o rază de speranță, dând putere acelor copii și familiilor lor să meargă mai departe cu încrederea că vor reuși.

B. Fundatia Olimpica Romana
,,I-ai vazut in lumina reflectoarelor, pe podium, ai crezut in ei si nu te-au dezamagit. Este vorba despre sportivii Romaniei, oameni care s-au luptat pentru a atinge performante incredibile pentru tara noastra. I-ai considerat eroi imbatabili, insa unii dintre ei au suferit accidente grave in timpul antrenamentelor si au fost nevoiti sa abandoneze cariera in sport. Altii sufera din cauza unor boli grele venite cu batranetea.’’
Cu ajutorul tau, Fundatia Olimpica Romana poate oferi un sprijin concret prin procurarea medicamentelor necesare si sustinerea costurilor pentru diferite interventii medicale, in cazul unui numar de 5 fosti sportivi. Cu cat suntem mai multi, cu atat ajutam mai mult. Fii alaturi de ei! Detalii, pe site-ul www.afcr.eu

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei:
Competitia se va desfasura in ziua de sambata, 24 octombrie 2015, incepind cu ora 9:00, în Padurea Baneasa (perimetrul delimitat de Aleea Privighetorilor, strada Vadul Moldovei, Drumul Pădurea Pusnicul şi Aleea Padina) avand startul si sosirea in apropierea Restaurantului Casa Alba , conform Mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat în Sectiunea 3 a prezentului Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI

3.1. Participantii si desfasurarea Competitiei
Aceasta competitie se adreseaza angajatilor din mediul corporatist si participantilor individuali care se vor intrece pe trasee stabilite de organizatori functie de pregatirea fizica a participantilor.

La cursele de semimaraton 21,1km, stafeta 2×10,55km si cros 5 km pot participa doar persoane care au implinit varsta de 18 ani pana la data desfasurarii competitiei si care s-au inscris pentru una din curse in limita si pana la data detaliata in sectiunea Conditii inregistrare si taxe de participare. Pentru aceste curse NU se fac inscrieri in ziua si la locul de desfasurare a competitiei.

La cursele copiilor pot participa copii cu varsta de 5-13 ani. Inscrieri (pe categorii de varsta) se fac in limita si pana la data detaliata in sectiunea Conditii inregistrare si taxe de participare si la locul de desfasurare a competitiei doar in limita locurilor disponibile si conform programului anunțat pe www.afcr.eu.

3.1.1. Curse de adulti
Toate cursele vor avea loc in ziua de sambata 24 octombrie 2015.
a) Semimaraton – Cursa individuala – 21,1 km (2 ture de 10,55km)
b) Semimaraton – Stafeta – 2 x10,55 km – in stafeta de 2 persoane, fiecare alearga cate 10,55 km, consecutiv. Schimbul stafetei va avea loc in zona start/sosire in locul special amenajat si anuntat de organizatori. Schimbul stafetei consta in atingerea palmelor de catre cei 2 componenti ai stafetei in zona anuntata. Fiecare component al stafetei va primi in kitul de participare cate un chip de cronometrare, timpul final al stafetei fiind cel masurat la trecerea liniei de sosire de catre al doilea alergator.
c) Cros – Cursa individuala – 5 km

3.1.2. Curse de copii
Toate cursele de copii vor avea loc in ziua de sambata 24 octombrie, avand starturi dupa terminarea curselor adultilor. Programul curselor vor fi anuntat pe www.afcr.eu.

Cursele copiilor se vor desfasura pe urmatoarele categorii de vârsta, avind starturi separate:
copii 5-7ani (fete; baieti)
copii 8-10 ani (fete; baieti)
copii 11-13 ani (fete; baieti)

3.2. Distante si trasee de parcurs

3.2.1 Curse de adulti
Semimaraton – Cursa individuala – 21,1 km (2 ture de 10,55km)
Semimaraton – Stafeta 2×10,55km – 21,1 km in stafeta de 2 persoane, fiecare alearga cate 10,55 Km, consecutiv
Cros 5 km – Cursa individuala – 5 km

3.2.2 Curse de copii
Cursele copiilor pe categorii de vârsta si pe distante stabilite mai jos, avind starturi separate :

copii 5 -7ani (fete; baieti) – 300m
copii 8-10 ani (fete; baieti) – 500m
copii 11-13 ani (fete; baieti) – 1km

3.2.3 Trasee de parcurs
Traseele de concurs vor fi semnalizate de catre organizatori prin benzi de delimitare si vor fi supravegheate de comisari (arbitri) de cursa amplasati in diferite puncte ale traseelor. Descrierea si harta traseelor sunt disponibile pe AICI.

3.3. Inscriere
La toate cursele pentru adulti, inscrierile vor fi facute de catre:

- Companii, care au si obligativitatea verificarii apartenentei participantului inscris la respectiva organizatie. Descarca formularul de inscriere

Individual, de catre partcipantii care doresc sa participe la Semimaratonul Companiiilor si sa-si achite singuri taxa de inscriere. La primirea kit-ului, participantii individuali vor primi contractul semnat. Descarca formularul de inscrieere INDIVIDUL

Fiecare participant înscris în echipa unei companii trebuie să aibă calitatea de angajat (în baza unui contract individual de muncă), de administrator ori actionar al companiei sau să deţină un contract de colaborare cu societatea respectivă in cazul in care colaboratorul este autorizat la o profesie liberala (PFA). Dovada se va face prin depunerea unei adeverinţe sau alt document relevant eliberat de către Departamentul HR sau alt departament competent din cadrul companiei respective, care atestă faptul că participantul respectiv deţine calitatea cerută pentru participarea la competiţie.

Inscrierea participantilor la cursele de semimaraton, stafeta si cros 5 km se face in limita si pana la data detaliata in pagina de Conditii inregistrare si taxe de participare, prin intermediul Formularului de inscriere care se poate descarca online de pe site-ul www.afcr.eu. Dupa completare, formularul se transmite la adresa florin.nan@afcr.eu .

La proba de stafeta cei doi componenti inscrisi trebuie sa faca parte din aceeasi companie.
Concurentii inscrisi la semimaraton 21,1 km NU au dreptul sa se inscrie si sa participe intr-o echipa de stafeta (2×10,5km ).

Inscrierea participantilor (copii 5-13 ani) la cursele copiilor se face in limita si pana la data detaliata in Sectiunea Conditii inregistrare si taxe de participare si la locul de desfasurare a competitiei in ziua evenimentului (orele 8.30 – 11.30) in limita locurilor disponibile.

Pentru cursele de semimaraton, stafeta si cros 5,7 km sunt considerate valide, doar cele care au completate toate datele din formularul de inscriere si fac dovada platii pana la termenul limita al inscrierilor.
Inscrierile care nu au toate datele complete sunt considerate inscrieri incomplete si vor fi anulate.

La cursele de semimaraton si cros 5 km pentru inscrierile pe categorii de varsta (-35ani, +35ani) va fi luata in calcul varsta la 24 octombrie 2015 (-35ani inseamna ca nu are impliniti 35 ani la 24 octombrie 2015; +35ani inseamna ca are impliniti 35 ani la 24 octombrie 2015).

Pentru a evita aglomerarea traseelor si pentru desfasurarea in siguranta a competitiei, numarul participantilor este limitat. Numărul de locuri disponibile pentru fiecare cursa:
Semimaraton – Cursa individuala – 500 participanti
Semimaraton – Stafeta 2×10,55km – 100 stafete(200 participanti)
Cros 5 km – 300 participanti
Cursele copiilor – 200 participanti

3.4 Retragerea din competitie
În cazul în care cineva dorește să se retragă din competiție, rambursarea taxei nu este posibilă. În aceste cazuri încurajăm găsirea unor înlocuitori. Vezi cazul de mai jos.

3.4.1 Modificarea înregistrării
Pentru cursele de semimaraton, stafeta si cros 5 km modificarea unei înregistrări (schimbarea de persoane, trecerea de la o probă la alta) este posibilă pana la data limita a inscrierilor printr-o cerere trimisă pe adresa florin.nan@afcr.eu

3.5. Taxe de participare
- Taxele de participare pentru echipele inscrise de COMPANII sunt detaliate in Conditii inregistrare si taxe de participare.

- Taxele pentru participantii INDIVDUALI sunt detaliate in pagina Conditii inregistrare si taxe de participare INDIVIDUAL

O cota de 10% din taxa de participare va fi distribuita cauzei caritabile asociate evenimentului.

Participarea la cursele copiilor NU necesita plata unei taxe.

3.5.1 Metode de plata
Plata taxei de inscriere se face prin transfer bancar. Detalii despre acest lucru sunt disponibile in pagina Conditii inregistrare si taxe de participare - pentru companii si in pagina Conditii de inregistrare si taxe de participare INDIVIDUALpentru concurentii care isi platesc singuri taxa

3.6. Acordul pe propria raspundere
Pentru cursele de semimaraton, stafeta si cros 5 km la ridicarea kit-ului de participare toti participantii vor semna o declaratie prin care îsi vor da acordul pe proprie raspundere ca sunt apti din punct de vedere medical pentru participarea la competitie în prezenta unui reprezentant al organizatorului si a unui martor. Aceasta declaratie va putea fi printata dupa inscriere sau va fi completata inainte de ridicarea kit-ului. Declaratie pe propria raspundere (Semimaratonul Companiilor).

Declaratie pe propria raspundere (Individual)

Participantii individuali sau echipele de stafete care nu au depus declaratiile pe propria raspundere semnate de catre fiecare dintre membri sai vor fi automat descalificati. Taxa de inscriere platita de catre acesti participanti/stafete nu se restituie.

Participantii copii 5-13 ani la cursele copiilor vor fi insotiti la inscriere si ridicarea numarului de concurs de un parinte care va completa si semna formularul de înscriere prin care îsi va da acordul pe proprie raspundere ca copilul este apt din punct de vedere medical pentru participarea la competitie în prezenta unui reprezentant al organizatorului si a unui martor.

3.7. Echipament de concurs. Numere de concurs. Kit participare
Participantii (copii si adulti) vor participa la competitie cu propriul echipament. Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori.

Pentru cursele de semimaraton, stafeta si cros 5 km numerele de concurs (pe care se va afla montat chipul electronic de cronometrare) se vor inmana concurentilor la ridicarea kiturilor, in ziua de vineri 23 octombrie 2015 (orele 14.30-21.00), si in ziua de sambata 24 octombrie 2015 (orele 7.30 – 8.30) pentru participantii care nu au domiciliul in Bucuresti. Program – Ridicarea kiturilor de participare.

Se va avea grija ca chip-ul electronic de cronometrare (de unica folosinta) montat pe numarul de concurs sa NU fie dezlipit de pe acesta.

Cronometrarea va fi asigurata de o companie specializata. Sistemul de cronometrare calculează timpul fiecărui alergător si al fiecarei echipe de stafeta, înregistrând fiecare trecere a chipului peste covoarele electronice – la start, la punctele de control de pe traseu şi la sosire.

ATENTIE! Alergatorii sau echipele de stafeta care nu vor trece prin toate punctele de control vor fi descalificati automat. Este responsabilitatea participantilor să poarte numărul de concurs pe tricou pe partea din fata si sa nu deterioreze chipul electronic.

Kiturile pentru cursele copiilor (5-13ani) se vor distribui doar in ziua concursului (orele 8.30 – 11.30).

Va fi descalificat automat orice participant care nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs in locul celui primit din partea organizatorului.

In ziua competitiei NU va fi posibila schimbarea sau inlocuirea numarului de concurs – in cazul pierderii si nici schimbarea numerelor de concurs intre alergatori. Aceste abateri duc la descalificare.

3.8. Start – Limita de timp
Pentru orele de start la fiecare proba va rugam sa consultati Program eveniment de pe site-ul www.afcr.eu.
Timpul limita pentru cursa de semimaraton si stafeta este de 3h. Participantii care vor ajunge la Sosire dupa aceasta limita de timp nu vor fi inclusi in clasamentul cursei la care au participat. Pentru cursa de semimaraton si stafeta exista un timp intermediar de parcurgere a primei ture de 10,55km. Daca un participant parcurge aceasta prima tura de 10,55 km in mai mult de 1h 30min acesta va fi oprit sa mai continue cursa.
Timpul limita pentru cursa individuala de 5 km este de 1h.

Concurentii care depasesc limitele de timp vor fi avertizati de catre arbitrii si comisarii de cursa si vor trebui sa se indrepte imediat catre zona de start/sosire. Atentie: Continuarea cursei dupa depasirea timpului limita este interzisa.

3.9. Stabilirea rezultatelor
Pentru cursele de semimaraton, stafeta si cros 5 km “clasamentul oficial” se va stabili prin cronometrare electronica si va fi disponibil pe site-ul www.afcr.eu in maxim 24 de ore de la finalizarea curselor. Conform regulamentelor internaţionale “clasamentul oficial” este alcătuit pe baza “timpului oficial” înregistrat pentru fiecare alergător. “Timpul oficial” se măsoară din momentul startului oficial până în momentul trecerii liniei de sosire.

SECTIUNEA 4. NOTIFICAREA SI INMANAREA PREMIILOR

4.1. Titluri si premii
La sosire toti participantii care trec linia de sosire in timpul limita stabilit pentru fiecare proba primesc medalia personalizata a evenimentului.

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare cursa si categorie de varsta (conform mecanismului Categorii si premii). Premiile vor fi anuntate inainte de inceperea concursului in functie de sponsorii care se vor implica in acest proiect.

La probele individuale (semimaraton si cros 5 km) se vor întocmi clasamente ,,open’’(feminin, masculin) pentru fiecare proba in parte si pe categorii de varsta (-35ani, + 35 ani) (feminin, masculin).

La probele de cros si semimaraton , conform clasamentului ,,open’’ se vor intocmi si cate un clasament al companiilor participante. Din clasamentul ,,open’’ se vor extrage timpii primilor 3 (trei) participanti (baieti) sositi ai unei companii si timpii primelor 3 participante (fete) sosite ale unei companii. Acesti timpi vor fi cumulati si se va intocmi un clasament al companiilor la probele de cros si semimaraton. Companiile care au mai putin de trei baieti si trei fete inscrisi nu vor fi incluse in acest clasament.

La proba de stafeta se vor intocmi clasamente pentru: masculin, feminin, mixt (functie de componenta stafetelor). Componentii unei echipe de stafeta trebuie sa apartina aceleeai companii.

Pentru cursele copiilor clasamentelele (pe categorii de varsta si sex) se fac in ordinea sosirii prin biletele inmanate participantilor la trecerea liniei de sosire.

Diplomele de participare (doar pentru participantii la cursele de semimaraton, stafeta si cros 5 km) vor fi electronice si vor putea fi descarcate de pe site-ul www.afcr.eu incepand cu data de 26 octombrie 2015. Festivitatea oficiala de premiere va avea loc la locul de desfasurare a evenimentului in zona start /sosire. Pentru ora exacta va rugam sa consultati pagina de program oficial a evenimentului.

SECTIUNEA 5. CONDITII ADMINISTRATIVE

5.1. Puncte de hidratare
Pentru probele de semimaraton si stafeta se vor amplasa cate un punct de hidratare (apa plata, bautura izotonica, fructe) la fiecare 3-3,5km ai traseului, asadar vor fi 2 puncte de hidratare pe parcursul unei ture (10,55km) de traseu si 1 punct de hidratare in zona start/ sosire. La sosire toti participantii vor primi apa plata, bautura izotonica, mere, banane, portocale, glucoza.

Pentru proba de cros 5 km se va amplasa un punct de hidratare pe traseu la km 3.

Participantii sunt rugati sa arunce sticlele si paharele de plastic in zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a inlesni procesul de curatenie.

5.2. Prim Ajutor – Ambulanta – Retragere
Punctele de Prim Ajutor vor fi asigurate de o ambulanta contractata de catre organizatori. Aceasta va fi pozitionata in zona de Start/Sosire. Ea va fi anuntata de arbitrii de pe traseu in cazul accidentarii alergatorilor pe traseu si va merge de urgenta sa ridice accidentatii. Functie de numarul participantilor este posibil sa fie nevoie de contractarea a 2 ambulante (1 ambulanta in zona start/sosire si o alta pe traseu). Alergatorii care s-au retras din cursa sunt rugati sa-si anunte retragerea la arbitrii de traseu sau daca ajung in zona start/sosire la arbitri din aceasta zona.

5.3. Conditii administrative
Organizarea evenimentului revine Federatiei Romane de Sport Corporatist care se ocupa de implementarea evenimentului si care pune la dispozitie si arbitrii necesari desfasurarii competitiei.

Eventualii sustinatori ai participantilor (membri de familie, prieteni) pot ramane in vecinatatea traseului dar in afara rutei de alergare avind grija sa nu deterioreze zonele de padure si spatiu verde. Evenimentul va beneficia de prezenta :
– ambulantei;
– echipajelor de politie locala si jandarmi in conformitate cu legislatia în vigoare.

Organizatorii sunt obligati sa faca public numele câstigatorilor si premiile acordate în cadrul acestei Competitii. Lista câstigatorilor va fi publicata dupa data de 24 octombrie 2015 pe site-ul www.afcr.eu . Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare. Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.

Persoane de contact:
Florin Nan- tel. 0758011535
Victor Vlad – tel. 0722683799
Ionut Lefter – tel. 0722647564

Distribuie "Regulament – Semimaratonul Companiilor 2015"

Mai multe in Semimaraton 2015
Jul 31, 1394 days ago

Cauza caritabila a Semimaratonului Companiilor

Cauza caritabila a Semimaratonului Companiilor10% din taxele de participare merg catre Asociatia Sansa Ta si Fundatia Olimpica Romana Asociatia SANSA TA Viața este un dar de la Dumneazeu. Când dăruim iubirea devenim parte din minunea Creației. Doar iubind putem avea milă, compasiune, înțelegere față de aproapele nostru, ...

Jul 20, 1405 days ago

Au început înscrierile pentru Semimaratonul Companiilor 2015!

Au început înscrierile pentru Semimaratonul Companiilor 2015!Federatia Romana de Sport Corporatist (FRSC) organizeaza, pe data de 5 septembrie, Semimaratonul Companiilor 2015! Competitia reprezinta ultima etapa oficiala de pregatire a alergatorilor pentru Maratonul International Bucuresti (3-4 octombrie)   Semimaratonul Companiilor 2015 va include: Doua probe individuale: 5 km (cros) si 21 km ...

 • http://fifco.org/
 • http://www.gsp.ro/
 • http://www.stagepromotion.ro
 • http://www.facebook.com/LeGaModa?ref=ts&fref=ts
 • http://www.artecom.ro/index.html
 • http://www.marriott.com/hotels/travel/buhro-jw-marriott-bucharest-grand-hotel/
 • http://www.ursus-breweries.ro
 • http://www.sgsgroup.ro/
 • http://www.pensiuneanorialbi.ro/
 • https://www.toyota.ro/
 • http://www.lacdeverde.ro
 • http://alexandrion.ro/ro
 • http://www.siveco.ro/
 • https://www.vodafone.ro/
 • https://www.telekom.ro/
 • https://www.catena.ro/
 • http://www.augsburg.ro/
 • http://www.bitdefender.ro
 • DB 130
 • http://www.ericsson.com
 • http://kompactgrid.ro/
 • http://stefanini.com/
 • http://www.infoworld.ro/ro/